Zonnepaneel

Westland Zonnepanelen.nl

onderdeel van BG Durasense B.V. te 's-Gravenzande

Westland Zonnepanelen.nl

onderdeel van BG Durasense B.V. te 's-Gravenzande

Opgewekte zonne-energie terug leveren aan het openbare stroomnet.

Een PV-systeem met 10 zonnepanelen kost gemiddeld zo'n € 3.500,-

Natuurlijk verschillen zonnepanelen in prijs van elkaar. Het ene zonnepaneel levert ook net even wat meer elektriciteit op dan de andere. Gemiddeld genomen kost een PV-systeem met 10 zonnepanelen met een totaal vermogen van 2600 Wp (Wattpiek) zo’n € 3500,-. Dit bedrag is inclusief montagematerialen, omvormer en zonnepanelen.

Met zo'n PV-systeem bespaart u jaarlijks ongeveer € 570,-

De elektriciteitsprijs ligt momenteel ongeveer op 22 cent per kWh. Een PV-systeem met 10 zonnepanelen levert jaarlijks 2600 kWh x € 0,22 = € 572,- op. Met een zonnepanelensysteem bespaart u dus flink op uw stroomgebruik. En met 10 zonnepanelen bespaart u ook al snel 1000 kg CO2 per jaar. Zowel letterlijk als figuurlijk leveren zonnepanelen dus schoon heel veel op.

Uw investering in zonnepanelen kunt u dus al in 6 à 7 jaar terugverdienen

Op basis van bovenstaand rekenvoorbeeld verdient u uw investering in het PV-systeem met 10 zonnepanelen (€ 3.500,- : € 570,- = 6,12) in ruim 6 jaar terug. Daarna gaat u dat bedrag per jaar aan energie besparen. En als de elektriciteitsprijs omhoog gaat, wordt uw besparing alleen maar groter.

Met het BTW-voordeel is de terugverdientijd zelfs maar 5 jaar

Als particulier kunt u nu ook nog profiteren van BTW-voordeel. Investeert u in een PV-systeem met 10 zonnepanelen van € 3.500,-, dan krijgt u ruim € 600,- aan BTW terug (21% van € 3.500,-). Momenteel verdient u uw investering in zonnepanelen dus al terug in 5 jaar.

Wij adviseren het zonnestroomsysteem dat het beste bij u past

Wat voor u het beste zonnestroomsysteem is, hangt af van verschillende factoren. Hoeveel energie gebruikt u? Hoe ligt uw woning ten opzichte van de zon? Hoe groot is het dakoppervlak? En wat zijn uw wensen? Misschien kiest u voor de zonnepanelen met het meeste vermogen. Zodat u volledig in uw eigen stroombehoefte kunt voorzien en zelfs tegen een aantrekkelijke vergoeding stroom kunt terug leveren aan het net.
Bij Westland Zonnepanelen komen wij graag bij u langs om de situatie te bekijken en te horen wat uw wensen zijn. Op basis daarvan kunnen wij het zonnestroomsysteem adviseren dat past als een jas.

Scroll naar boven

WestlandZonnepanelen.nl

onderdeel van BG Durasense B.V. te 's-Gravenzande