Zonnepaneel

Westland Zonnepanelen.nl

onderdeel van BG Durasense B.V. te 's-Gravenzande

Westland Zonnepanelen.nl

onderdeel van BG Durasense B.V. te 's-Gravenzande

Veelgestelde vragen:

Hieronder de meest gestelde vragen over de aanschaf van zonnepanelen. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact op.

Het moederbedrijf heet BG DuraSense b.v. en is innovatief in duurzaamheid. Westland Zonnepanelen is het dochterbedrijf, dat al net zo duurzaam is. Wij hebben gekozen voor die naam om beter vindbaar te zijn. En dat werkt heel goed. Want u heeft ons gevonden, nietwaar?! Vraagt u een offerte aan bij ons, dan krijgt u die uit naam van DuraSense.

Jazeker. Als u handig bent kunt u uw systeem zonnepanelen zelf installeren. Wij leveren het montagesysteem op maat uit en verstrekken u een duidelijke montagehandleiding.

Heeft u een schuin dak? Dan raden wij u het schuin dak montagesysteem van Click Fit aan. Het systeem is snel en eenvoudig te monteren met een minimum aan montagemiddelen en gereedschappen. Bekijk hier het filmpje waarop u kunt zien hoe de montage van een Click Fit systeem in zijn werk gaat.

Heeft u een plat of licht hellend dak? Dan adviseren wij u het plat dak montagesysteem van Flatfix. Het Flatfix systeem kan op het dak worden bevestigd door middel van schroeven of gemakkelijk te plaatsen ballast. Het Flatfix systeem is standaard leverbaar in 3 hellingshoeken, 15°, 20° en 30°. Bij Westland Zonnepanelen leveren wij de Flatfix montagesystemen op maat voor u uit en bij zelf installatie voorzien wij u van een duidelijke montagehandleiding. Op basis van uw dak- en locatiegegevens kunnen wij voor u berekenen hoeveel kg ballast per module noodzakelijk is.

De prijs van elektriciteit is momenteel zo’n 22 cent per kWh. Een PV-systeem met 10 zonnepanelen levert jaarlijks 2600 kWh x € 0,22 = € 572,- op. Uw investering in dat systeem is € 3.500,- inclusief BTW. € 3.500,- : € 572,- = 6,12. In dit voorbeeld verdient u uw investering dus in ruim 6 jaar terug. Maar op dit moment krijgt u ook nog 21% BTW terug. Uw daadwerkelijk aanschafkosten zijn dan € 3.500,- – € 607,44 = € 2.892,56. Deel dat bedrag door € 572,- en u verdient uw investering in slechts 5 jaar terug. Daarna bespaart u € 572,- per jaar op uw stroomverbruik.

De provincie Zuid-Holland geeft evenals de meeste andere provincies geen subsidie meer voor zonnepanelen. Alleen in de Noord-Hollandse plaatsen Amsterdam en Texel, het Overijsselse Wierden, het Gelderse Berg en Dal, het Zeeuwse Borsele en Noord-Beveland en het Noord-Brabantse Bergeijk en Bladel wordt nog wel subsidie gegeven op zonnepanelen.
Wel kunt u 21% BTW terugkrijgen over uw investering in zonnepanelen. Alleen dat scheelt u al honderden euro’s op de aanschafprijs.

Ons advies: niet doen! Met zonnepanelen wekt u niet alleen duurzaam energie op. De zonnepanelen zelf zijn ook heel duurzaam. Ze gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar mee en blijven tot in de lengte van jaren veel elektriciteit genereren.
Het afsluiten van een servicecontract is wat ons betreft dan ook niet nodig. Het kost u onnodig geld en gaat ten koste van uw rendement.

Ons advies: nooit aan beginnen! De zonnepanelen staan altijd in mindere of meerdere mate schuin opgesteld. De regen spoelt het vuil er dus gewoon af. Gratis! En mocht het zonnepaneel een beetje vuil zijn: geen punt. Dat gaat niet of nauwelijks ten koste van het rendement. De kosten van het schoonmaken zijn veel hoger dan het kleine beetje extra rendement dat het oplevert.
Mocht u nou toch de zonnepanelen willen schoonmaken, ga dan zelf het dak op. Anders kost het u meer dan dat het u oplevert.

Salderen is het terug leveren van stroom aan het net. Stel: op een zonnige dag wekt u met uw zonnepanelen heel veel stroom op, waarvan u maar een deel gebruikt. De zonne-energie die u over hebt, levert u automatisch terug aan het net. En het mooie is: daar krijgt u een vergoeding voor die in mindering wordt gebracht op uw energierekening.

Dat valt wel mee. Meestal betaalt u 0,25% van de factuurwaarde met een minimum van € 50,- per jaar. Voor ruim € 4,- bent u dan wel uitgebreid verzekerd. Bijvoorbeeld tegen diefstal, ook zonder braakschade. Tegen schade door zware storm of grote hagelstenen. Zelfs het productieverlies bij uitval van zonnepanelen is vaak gedekt.

Zeker. Wilt u met een zonnepanelensysteem duurzaam elektriciteit opwekken en veel geld besparen op uw energie? Dan stellen wij graag het optimale systeem voor u samen dat past bij uw wensen en portemonnee en maken wij geheel vrijblijvend een offerte voor u.

Bij Westland Zonnepanelen adviseren we op basis van uw wensen en energieverbruik hoeveel zonnepanelen u het beste kunt plaatsen en waar we ze het beste kunnen leggen.  Het zorgvuldig en professioneel installeren van zonnepanelen is veel werk. Vanzelfsprekend maakt het daarbij verschil welk type zonnepanelen we plaatsen en of we dat op een schuin of plat dak doen. Gemiddeld genomen kost de installatie van 10 zonnepanelen tussen de 850 en 1050 euro exclusief BTW. Die BTW kunt u heel eenvoudig terugkrijgen

Vanzelfsprekend variëren zonnepanelen in prijs. Vaak levert een duurder zonnepaneel ook wat meer elektriciteit op. Gemiddeld genomen kost een zonnepaneel met een totaal vermogen van 260 Wattpiek (Wp) zo’n € 350,-, inclusief montagematerialen en omvormer. Bij Zonnepanelen Westland adviseren wij u graag hoeveel zonnepanelen u het beste kunt plaatsen. Bij een gemiddelde woning zijn dat vaak zo’n 10 zonnepanelen. In totaal komt dat dus neer op een bedrag van zo’n € 3.500,-.

Op dit moment krijgt u 21% BTW terug als u zonnepanelen aanschaft. Dat scheelt u al snel honderden euro’s, waardoor u uw investering in zonnepanelen niet in 6 à 7 jaar, maar al in 5 jaar kunt terugverdienen.

Neem het zekere voor het onzekere en check even of de zonnepanelen verzekerd zijn.
Als u eigenaar van de woning bent en uw zonnepanelen zijn op het dak vastgeschroefd, dan vallen ze meestal onder de bestaande opstalverzekering. Zijn de zonnepanelen op het dak geklikt of staan ze los op het dak? Dan zijn ze geen onderdeel van het onroerend goed en is de kans groot dat de zonnepanelen niet gedekt zijn.
Bent u huurder van de woning, dan zijn uw zonnepanelen waarschijnlijk niet gedekt. In dat geval is het verstandig om uw zonnepanelen te verzekeren.

Let op: laat ook de herbouwwaarde van uw opstalverzekering verhogen met de waarde van de zonnepanelen. U betaalt dan wat meer premie, maar bent dan wel optimaal verzekerd.

Absoluut! Een investering in zonnepanelen is een investering in uw woning. U kunt de aanschafkosten van uw zonnepanelen zo bij de waarde van uw woning optellen. Daar komt bij dat zonnepanelen uw woning duurzamer maken. Mocht u uw woning dus in de toekomst willen verkopen, dan kunt u adverteren met een groen energielabel. Reken maar dat dit een gunstig effect heeft op de verkoopprijs.

Op zonnepanelen worden soms garanties gegeven van wel 25 jaar. Laat u daardoor niet misleiden. Wij adviseren u goed de kleine lettertjes te lezen. Vaak blijken die garanties een wassen neus te zijn. Bij schade moet u altijd arbeidsloon betalen. En de ervaring leert dat sommige bedrijven helemaal niet komen opdagen.
Wij vertellen u graag het eerlijke verhaal. Bij Westland Zonnepanelen geven wij fabrieks- of productgarantie op zonnepanelen. Meestal is dit 10 jaar. Voor omvormers geldt meestal een productgarantie van 5 jaar. Mocht er onverhoopt schade zijn – want over het algemeen gaan zonnepanelen zo’n 25 tot 30 jaar mee – dan zorgen wij dat alles snel weer naar behoren functioneert. Mankeert er iets aan de zonnepanelen binnen de garantieperiode, dan krijgt u de schade volledig vergoed. Wel brengen wij altijd ons arbeidsloon in rekening.

Benieuwd wat voor u de mogelijkheden zijn?

Scroll naar boven

WestlandZonnepanelen.nl

onderdeel van BG Durasense B.V. te 's-Gravenzande